Nominert til Årets verk: "Intercessor" av Tyler Futrell

25. november 2021

20211003 145024

Foto: Privat

Foto: Privat

Verket ble urfremført i 2018 av Engegårdkvartetten under Hardanger Musikkfest, og av Hafnium Quartet i Ladegården i Oslo i regi av nyMusikks komponistgruppe.

Komponisten om verket

"Intercessor" har fått tittelen sin fra "Unfailing intercessor of Christians", en salme av den russiske komponisten Pavel Chesnokov, som er sitert gåtefullt i stykket. Stykket tar også for seg kontraster mellom "kaldt" og "varmt" materiale, samt det å flytte lyden rundt i det lille rommet som dannes av spillernes sittestillinger. Tyler Futrell

Besetning: Strykekvartett

Om komponisten

Tyler Futrell (1983) er en Oslo-basert komponist, opprinnelig fra Nord-California. Han har studert under Bent Sørensen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, med Lee Hyla ved New England Conservatory og Michael Jarrell ved Universität für Musik und darstellende Kunst Wien.

Årets verk
Norsk Komponistforening skal fra og med 2021 årlig dele ut tre likeverdige priser for verk som fortjener å løftes frem for sine særskilte kvaliteter, signert komponister som arbeider med lyd og musikk som kunstform. I år fikk vi inn 171 forslag, fordelt på 144 ulike verk urfremført i 2018–2020. Vårt Musikkfaglige utvalg har nominert 20 verk blant disse.

En jury bestående av en dirigent/utøver (Rei Munataka), en kritiker (Maren Ørstavik), en utenlandsk komponist (Antti Auvinen) og en representant fra MU (Bjørn Morten Christophersen) skal kåre tre vinnere av Årets verk som offentliggjøres 10. desember.