Norsk
Komponistforening

Mentorordningen

31. mai 2021

NKF og NOPA har gått sammen om å etablere en mentorordning for og av våre medlemmer.

I forbindelse med koronastituasjonen har vi besluttet å la mentorordning fortsette uten egenandel på ubestemt tid. (Oppdatert 31. august 2020)

Om ordningen

Som komponist (og tekstforfatter) kan du bruke en mentor på mange ulike måter:

  • sparring om kunstnerisk utvikling og karrierevalg
  • råd og tilbakemelding knyttet til egne verk
  • veiledning, inspirasjon og retning for nye komposisjoner

En mentor skal først og fremst fungere som en sparringspartner, og en mentoravtale vil i utgangspunktet innebære tre møter på ca 2 timer hver. Tema for møtene avtales mellom mentor og søker.

Betingelser

  • Mentor mottar totalt kr 5.000 fra NKF/NOPA for hvert mentorforløp.
  • Et mentorforløp: tre møter på 1-2 timer
  • Under følger en liste over NKF-medlemmer som har meldt seg som mulige mentorer. For NOPAs mentorer se her.

Det er mulig å få innvilget to mentorforløp pr år pr medlem, men det er bare den første runden som er uten egenandel. For den andre runden vil søker bli fakturert kr 1000,- etter endt forløp.

Søk om tid med mentor i skjemaet under.

Vi trenger mentorer med all mulig forskjellig bakgrunn og kompetanse, og fartstid i bransjen er ikke avgjørende. Kunne du tenke deg å være mentor? Send en epost til komponist@komponist.no

Skjema

Utfylling av skjemaet krever innlogging.
Om du allerede har en konto, så logger du inn her

Fornavn Etternavn Fødselsår Fylke Kort bio
Torstein Aagaard-Nilsen 1964 Vestland Har en allsidig og innholdsrik verkliste, fra musikk for barn/unge og amatører til større orkesterverk. Han er godt kjent, også internasjonalt, for sin musikk for brass- og wind band.
Ruth Bakke 1947 Vestland Komponist og organist. Har også tidligere undervist i komposisjon bl a på Bergen Musikkonservatorium og Griegakademiet.
Natasha Barrett 1972 Viken/Oslo Lang erfaring med praktiske betraktninger av framføring av EA musikk: live elektroakustisk komposisjon, akusmatisk komposisjon. 3D-lyd og spatialisering, lyd- og multimedia interaktive installasjoner, lyd-kunst og soundscape komposisjon.
Dániel Péter Bíro 1969 Vestland Professor ved Grieg-akademiet. Underviser instrumental og elektroakustisk komposisjon (maks, live elektronikk). Forelesninger om forholdet mellom komposisjon og etnomusikologi, resitasjonskulturer. Underviser om estetikk og musikkfilosofi
Kristin Bolstad 1981 Oslo Komponist, sanger og improvisasjonsutøver. Musikken hennes er ofte konseptuell og romspesifikk, med sterk inspirasjon eller elementer av improvisasjon.
David Bratlie 1972 Oslo Har lang erfaring fra undervisning. Mye av denne undervisningen har vært ift godt etablerte folk i videreutdanning/masternivå hvor sparring har vært et nøkkelord.
Morten Christophersen 1976 Viken / Oslo Har skrevet kor-, orkester-, kammer-, film- og scenemusikk og har jobbet med de fleste av landets profesjonelle orkestre.
Eric Skytterholm Egan 1983 Utlandet/UK - snakker gjerne om notasjon (med blyant eller tastatur), spesielt bruk av SVG (og overgang fra Sibelius til Adobe Illustrator el.l), spilleteknikker, formopplevelse, musikalsk uttrykk, og meditasjon. - bred pedagogisk erfaring på alle nivå, fra Durham University, England (har veiledet hundrevis av bachelorstudenter og flere titalls master og doktorgradersoppgaver i komposisjon).
Frank Ekeberg 1970 Trøndelag Spesialområder innen elektroakustisk musikk og lydkunst, både i konsertform og som installasjon/lydutstilling. Arbeidersom komponist og lydkunstner på heltid. Mer informasjon her: www.frankekeberg.no
Tyler Futrell 1983 Oslo Oslo-basert komponist, opprinnelig fra Nord-California. Har bl.a. arbeidet med ensembler og festivaler som Ultima, Borealis, Ilios, Bit20, Det Norske Solistkor, Alpaca Ensemble, Ensemble 96, SISU og Trondheim Sinfonietta.
Lars Petter Hagen 1975 Oslo Komponist og kurator. Verkliste spenner fra symfonisk og kammermusikk til lydinstallasjoner og verk for scene og film. Tidl. kunstnerisk leder i nyMusikk og direktør i Ultimafestivalen. Erfaring som mentor fra bl.a Darmstadt sommerkurs og Forecast - Berlin.
Bjørn Erik Haugen 1978 Oslo Komponist som hovedsaklig arbeider med skulptur-, lyd- og videoinstallasjon. Arbeider etter et konseptuelt prinsipp hvor ideen kommer før valg av materiale, medium og utrykksmåte.
Ida Heidel 1958 Viken / Oslo Komponist involvert med instrumentell og elektroakustisk musikk, arbeider med strukturert improvisasjon og lydbilder, skaper lydinstallasjoner og samarbeider med ulike kunstnere.
Risto Holopainen 1970 Oslo Mina intressefält framgår i stort sett på min hemsida: https://ristoid.net/
Jon Andreas Håtun 1973 Oslo Komponist, artist og forfatter. I musikken sin blander han og utforsker grensene mellom sjangre som jazz, klassisk, elektronisk, samtidskunstmusikk og rock.
Ewa Jacobsson 1956 Oslo Arbeider med stedsspesifikke installasjoner med visuelle elementer, lydopptak og selve rommet spiller sammen med ren lydkomposisjon, fysiske lydende objekter og liveopptreden.
Christian Jaksjø 1973 Oslo Jazzmusiker, komponist og arrangør med bred internasjonal erfaring. Utdannet ved NTNU (jazzlinja), Norges Musikkhøgskole (komposisjon) og Dartmouth College (elektroakustisk musikk).
Sverre Indris Joner 1963 Oslo Den med mest erfaring innen latinamerikansk musikk i Norge. Også lang erfaring med å skrive rytmiske sjangre for klassiske utøvere, samt å omarrangere fra en sjanger til en annen.
Gyrid Nordal Kaldestad 1978 Trøndelag Arbeid med opptak og bearbeiding av lyd (opptak i studio og feltopptak). Arbeid med lodding av kontaktmikfonar, samt veiledning på bruk av elektronisk bearbeiding av lyd i livesamanheng. - søknadsskriving og arbeid inn mot festivalar o.l.
Dagfinn Koch 1964 Oslo Som komponist har jeg ikke valgt å søke en bestemt stil, snarere vært åpen for å bevege meg i alle mulige retninger. Jeg var tilknyttet Henie Onstad Kunstsenter som lydtekniker, og har arbeidet mye med elektroakustisk musikk, og pop rock.
Gisle Krogseth 1952 Vestfold og Telemark Komponist og gitarist, som skriver tonal melodisk samtidsmusikk. Turnerer en del med egne verk i inn og utland.
Bjørn Kruse Oslo Idéutvikling og bevisstgjøring av klanglige, strukturelle og dramaturgiske muligheter, uavhengig av stil og genre. Jeg har lang og bred erfaring i veiledning innen komposisjonsfag
Gisle Kverndokk 1967 Oslo Stiller gjerne som mentor for unge komponister som vil jobbe med musikkdramatikk. Jeg har hatt flere studenter de siste årene og har bl.a. veiledet komposisjonsstudenter på NMH i operaprosjekt på musikkhøgskolen.
Bjarne Kvinnsland 1964 Oslo Bjarne Kvinnsland har sin kunstneriske bakgrunn forankret i musikk og dans. Arbeider og med foto, lys, skulptur, teater og film og har gjort flere omfattende museumsprosjekter. Arbeider ofte i samarbeidsformer som utforsker ny teknologi, og har gjennom dette opparbeidet seg en spisskompetanse innen kunstrelatert ny teknologi.
Tine Surel Lange 1989 Nordland Med min utdanningsbakgrunn, omfanget av min karriere, kjennskap til bransjen (både som komponist, leder av nyMusikk Nordland og styremedlem i UNM Norge) og erfaring med formidling så føler jeg at jeg har mye å by på. At jeg både er medlem av komponistforeningen og av Norske Billedkunstnere, gir meg også en litt spesiell profil.
Hans Mathisen 1967 Vestfold og Telemark Gitarist/ komponist/ arrangør. 4 album i eget navn. Spellemannpris jazz, Jeg skriver mye musikk på bestilling, for KORK, og mange andre profesjonelle orkestre.
Ørjan Matre 1979 Vestland Komponist med god erfaring og kunnskap om komponering og instrumentasjon for større ensembler og orkester. Matres verk har blitt fremført nasjonalt og internasjonalt på mange sentrale arenaer.
Christian Meaas Svendsen 1988 Oslo Bassist, komponist og plateselskapsdirektør. Spiller i band som Nakama, Paal Nilssen-Love Large Unit, Ayumi Tanaka Trio, Momentum og Duplex.
Gisle Martens Meyer 1975 Tyskland/Vestland Har kanskje en litt annen bakgrunn og tilnærming til karrieren enn de fleste komponister. Se nettside med bio og grei oversikt over verk og produksjon, her: http://gmm.io/
Øyvind Mæland 1985 Oslo/Viken "Kammer-, ensemble- og orkesterverker, samt flere verker for stemme, deriblant opera/musikkteater. Har erfaring innen komposisjonsveiledning.
Anniken Paulsen 1955 Viken Komponist og pianist som har lang erfaring med søknadskriving fra diverse utvalg og fond. Jeg skriver musikk til tekst, låter, for orkester, kammer, og alle besetninger
Marcus Paus 1979 Oslo Interessert i håndtverksmessige problemstillinger til mer overgripende konseptuelle spørsmål.  Har bred tverrkunstfaglig erfaring, og er vant med å diskutere forskjellige kunstneriske strategier i en komponists møte med tekst, dramatikk, og bilde.
Agnes Ida Pettersen 1981 Oslo Har en variert produksjon av akustisk, elektroakustisk og scenisk musikk.
Maja Solveig Kjelstrup Ratkje 1973 Viken Ratkjes musikk er framført av orkestre og ensembler verden over. Har undervist i komposisjon og live-elektronikk i tre år på NMH og har god erfaring ved å gi veiledning.
Rune Rebne 1961 Viken/Oslo Har laget både instrumental- og elektroakustisk musikk, ved siden av å arbeide med musikk for moderne dans og teater.
Jøran Rudi 1954 Oslo Komponist med lang erfraring med teknologiavhengige musikk- og lyduttrykk.
Kjell Samkopf 1952 Innlandet har skrevet kammermusikk, orkestermusikk, elektroakustiske verk, musikk til dans, film og NRK-produksjoner, musikk til undervisningsbruk og en rekke verk for slagverk.
Filip Sande 1970 Viken / Oslo Har en veldig stor og omfattende produksjon for ulike instrumental- og vokalensembler. Arbeider også med tekst.
Jonas Skaarud 1990 Oslo Har blant annet jobbet med Oslo Sinfonietta, BIT20, Ensemble Ernst, Sanae Yoshida, Ellen Ugelvik, Asamisimasa, Avanti! ensemble og SISU de siste årene. Arbeider primært med akustisk musikk. Kan diskutere alt fra konkrete kompositoriske problemstillinger til mer fundamentale spørsmål omkring komposisjon. Har også erfaring som festivalarrangør, kurator og produsent. Kan også gi tips og tilbakemeldinger på dette området (f.eks. søknadsskriving).
Bjørn Bolstad Skjelbred 1970 Oslo Komponist med bred og variert musikalsk bakgrunn. Han er aktiv som komponist, musiker, arrangør og pedagog med erfaring fra flere musikalske genre og miljøer.
Andrew Smith 1970 Oslo Komponist med vokalmusikk som spesialfelt. Har arbeidet i bla. Ultimafestivalen og har i tillegg en del praktisk erfaring fra forlagsbransjen som kanskje kan være til hjelp.
Jostein Stalheim 1960 Vestland Arbeider som komponist, akkorionist og lærer. Han har laget verk som spenner fra musikk til operaer, balletter og teatre og for orkester, kammer og solo til elektroakustikk, spontan komposisjon og improvisasjoner.
Knut Olaf Sunde 1976 Oslo Stedsorienterte verk, kontekst, durational m.m.
Ole Karsten Sundlisæter 1976 Innlandet Har et omfattende virke som freelance komponist, konsertorganist og dirigent.
Hilmar Thordarson 1960 Trøndelag Komponist som forsker og eksperimenterer kontinuerlig med de ulike mulighetene som ny teknologi tilbyr i musikkomposisjon og perfromanse ved hjelp av ulike typer sensorer og videoteknologi.
Bente Leiknes Thorsen 1980 Viken/Oslo Komponist som arbeider med verk som utfordrer komponistrollen og verkbegrepet. Stikkord som mentor: - sibeliuswiz - mentor for ferske komponistdamer
Peter Tornquist 1963 Viken/Oslo Har erfaring med denne typen samtaler gjennom mitt virke i organisasjonslivet og innen norsk musikkutdanning. I rollen som veileder og som rektor er lyttende mentoring en helt sentral egenskap.
Anders Tveit 1977 Vestfold og Telemark Elektroakustisk komposisjon; spatialisering, 3D lyd og elektroakustisk orkestrering; live elektronikk; praktiske innfallsvinkler til det å benytte seg av ny-teknologi, både i komposisjonsprosessen og i fremføring; lydinnstallasjoner og interaktivitet
Anders Vinjar 1963 Viken/Oslo Spesialkompetanse: Datastøttet komponering; DSP, live-eletronikk; programmering, maskinlæring, kunstig intelligens; surround opptak, koding og dekoding, 3d-lyd; elektroakustisk musikk
Herman Vogt 1976 Oslo Vogt er opptatt av tvetydig dualitet, kontrasten mellom det vage og tilslørte og det tydelige og klare. Har skrevet en rekke verk for varierende besetninger, alt fra soloverk og kammermusikk til orkestermusikk.
Rolf Wallin 1957 Oslo Verklisten spenner fra symfonisk musikk og opera til kammermusikk, live electronics, musikk til ballett, teater, film og installasjoner. Fortid som utøver i jazz- og rockgrupper, samt arrangør for pop/rockalbum i stilistisk spenn fra Kjøtt til Bobbysocks. Undervist ved Norges Musikkhøgskole, Royal College of Music, London og ved internasjonale komponistworkshops.
Rob Waring 1956 Oslo Aktiv som utøver, komponist og lærer. Har komponert for solister, kammer- og jazzensembler, kor, perkussjonsemble, ulike kombinasjoner av akustiske og elektroniske instrumenter, samt rent elektroakustiske verk.
Sigurd Nikolai Winge 1973 Viken/Oslo Komposisjon for teater, den kreative prosessen frem mot premiere. Erfaring med midi-orkestrering og sequensere som Sonar, Ableton Live og kan raskt tilpasse meg andre sequenser-programmer. Kan lage musikk i alle tenkelige musikk sjangre og er fleksibel i fusjonen av utrykk/stiler. Er en god sparrepartner og inspirator i kreative prosesser. www.lydmusikk.com
Arnt Håkon Ånesen 1977 Viken/Oslo Jeg har master i komposisjon fra Norges Musikkhøgskole, der hovedfokuset var samtidsmusikk. Parallelt med bestillinger innen kunstmusikkfeltet, har jeg jobbet mye med populærmusikk.
Kristine Tjøgersen 1982 Oslo Notasjon; utvidede spilleteknikker; å komponere med visuelle elementer; bruk av «utenommusikalske» elementer; realisering av ideer; motivasjon og inspirasjon
Julian Skar 1981 Viken/Oslo Arbeider med et vidt spekter av uttrykk, men har spesielt stor kompetanse på scenisk arbeid, elektronikk og verk med relasjonell tilnærming. Skar har jobbet med ensembler som Ensemble neoN, Oslo sinfonietta, Ensemble Ernst og Poing.
Ellen Lindquist 1970 Trøndelag Lindquists verk, som utforsker gjerne grensene mellom kunstarter gjennom samarbeid, har blitt fremført nasjonalt og internasjonalt. Hun jobber ofte ved å bruke improviasjon til å utvikle musikalsk material, og snakker gjerne om notasjon i den forbindelse. Hun har undervist i komposisjon både i Norge (Institutt for Musikk/NTNU), USA og Sverige.