Norsk
Komponistforening

Søk arbeidsopphold i Bibalos hus

30. september 2022

IMG 6587

Foto: Ida Habbestad

Foto: Ida Habbestad

Billedkunstneren Grete Lis Bibalo testamenterte kunstnerboligen på Gon i Larvik, hvor hun og komponisten Antonio Bibalo bodde gjennom mange år. Hennes ønske var at huset skal komme kunstnere til gode, gjennom kortere eller lengre arbeidsopphold.

Huset hadde behov for både rydding og oppgraderinger, men er nå klargjort for bruk. Nye møbler og en del nytt inventar er på plass, samtidig har vi forsøkt å bevare stedets ånd. Arvet kunst og gjenstander er bevart og mer av dette vil bli utstilt etter hvert.

Den kommende perioden med arbeidsopphold vil være med oppstart fra mandag 28. august 2023 og opphold ut året. Søk her.

IMG 6609 kopi

Foto: Ida Habbestad

Det er foreløpig kun ett soverom i huset

Praktisk info

Eiendommen ligger på Gon, nær Hummerberget, i Larvik kommune. Ca 10 min med bil fra Larvik sentrum. Boligen ligger solrikt til på en høyde av en naturtomt, med utsikt mot Larviksfjorden og Stavernsøya.

Det er bilvei helt frem til huset, og en gruset parkeringsplass man kan benytte. Man kan også ta tog til Larvik og lokalbuss til Gon og gå opp til Bibalo-huset. Huset har innlagt vann og strøm, opp- og vaskemaskin, wc og bad.

Komponister som arbeider innen kunstmusikkfeltet kan søke om arbeidsopphold i Bibalo-huset til redusert egenandel. Vi inviterer også andre som har en kunstnervirksomhet til å søke, se lenger ned på siden for pris.

NB. Det er ikke tillatt å ta med hund eller kjæledyr på opphold i Bibalohuset, da disse avgir allergener som kan føre til allergiske reaksjoner hos allergikere.

Kontorutstyr

Arbeidsplassen er lokalisert på hemsen over kjøkkenet (stigetrapp) og har ett stort skrivebord. Følgende utstyr er tilgjengelig:

  • 2 x Yamaha hs-8 studiomonitorer/høyttalere
  • 1 x Focusrite Scarlet 18i8, lydkort
  • 1 x Nektar impact LX88+, midiklaviatur
  • 4 x Røde NT-5 mikrofoner med (kun to foreløpig) xlr-kabler – samt to stativer
  • 1 x Samsung 34" skjerm (HDMI-tilkobling)

Det står et piano i stua/oppholdsrommet, men dette er ikke overhalt og stemt etter oppussingen.

Fra liten hytte til arkitekttegnet kunstnerpalass

Skjermbilde 2022 09 30 kl 15 49 55

Foto: Nina Hurum

«Grete+ Nina Bibalo Palace OR/ON» -Archeological Survey per 1988, only God knows what will happen next? Architect with bad finger, Hellum 15.6.88

Denne teksten finner vi skrevet på et kart over en hytte som i perioden 1957-1988 ble bygget på elleve ganger. Huset ligger idyllisk til, ytterst på en fjellknaus med praktfull utsikt der hav møter himmel i horisonten. Det var boligen til kunstnerparet Antonio og Grete Lis Bibalo, begge betydningsfulle kunstnere som har satt tydelige spor etter seg både på lokalt, nasjonalt og internasjonalt plan. Huset, som før var en hytte, er arkitekttegnet, med kreative romløsninger tilpasset kunstnerparet som tidligere bodde i huset.

Nå blir det mulig å søke inspirasjon og arbeidsro i deres helt spesielle hjem.

Pris/egenandel per uke:

I den første perioden hvor vi prøver ut opphold i huset, betales et beløp som dekker utvask og en del av de løpende kostnader (strøm, internett etc.).

Komponistforeningens medlemmer betaler kr. 1500 per uke.

For andre kunstnere er prisen kr. 2500,- per uke.

Man kan i denne omgangen søke om opphold i huset i fra uke 35 til og med uke 52 (dvs. fra 28. august og ut året) 2023.
Medlemmer prioriteres i tilsagnsperioden.

Søknadsfrist: 10. august 2023

Søk via vårt søknadsskjema her.

MG 9809 Bibalo Nina Hurum kopi

Foto: Nina Hurum

Vilkår for avbestilling og betaling

• Etter tildeling av opphold er påmeldingen er bindende.
• Ved avbestilling mer enn 7 dager etter mottatt bekreftelse, må leieprisen betales i sin helhet.
• Det er ikke tillatt å fremleie Bibalohuset.
• Leieprisen er som oppgitt (reise og mat dekkes av leietaker)
• Faktura for leien sendes i etterkant av mottatt bekreftelse.

Antonio Bibalo ble medlem i Norsk Komponistforening i 1967 og var en sentral skikkelse i det norske komponistmiljøet til han døde i 2008. Opera var hovedformatet og musikken hans ble fremført på de store scenene over hele Europa.

Bibalo ble utnevnt til æresborger i Larvik, og fikk tildelt St Olavs Orden i 1992. Hans kone Grete Lis døde i 2019, og hennes siste vilje var at huset skulle leve videre i deres ånd.

Kunstnerparet testamenterte sitt hjem med alt innbo til Norsk Komponistforening, med en fordring om at det skal benyttes som arbeidsbolig for kunstnere gjennom kortere eller lengre opphold.