Norsk
Komponistforening

Nordic Music Days 2021 på Færøyene

2. august 2021

Færøyene

Tine Louise Kortermand

Tine Louise Kortermand

Norden gjenåpner gradvis, og vi er svært glade for å kunne fortelle at Nordic Music Days endelig vil finne sted, for første gang noensinne i Tórshavn på Færøyene, 1.-4. september 2021.

Festivalen turnerer årlig mellom de nordiske landene og arrangeres etter tur av de nordiske komponistforeningene for Nordisk komponistråd. Bak årets Nordic Music Days står Felagið Føroysk Tónaskøld og Dansk Komponistforeningi samarbeid med Nordens Hus på Færøyene.

Programmet er klart

Festivalens hovedtemaer er «Roots», «Meet yourself through the other» og «The local and the global», og visjonen er å skape sterke musikkopplevelser for alle. Gjennom møter mellom publikum og ulike konsertformat vil festivalens kunstneriske ledelse presentere Færøyenes unike musikktradisjoner og dype musikkrøtter gjennom de forskjellige artistene som deltar.

Nordic Music Days 2021 er kurert av komponistene Tine Louise Kortermand (DK), Gunnar Karel Másson (IS), Sunleif Rasmussen (FO) og publikumkurator Anne Boukris (DK). De presenterer et omfattende program med ny nordisk musikk, lydinstallasjoner, film, debatter, fotball, og dans; alt fra lydinstallasjoner i sentrum, klokkespill og elektronisk musikk i katedralen, til en operadokumentar i Nordens hus og lyd- og konsertvandringer i Tórshavn og Kirkjubour. Med andre ord, det er noe for enhver smak. Se hele programmet her: https://nordicmusicdays.org/programme

Samarbeid med barn og unge
I flere år har Nordic Music Days arbeidet med å involvere barn og unge i prosessen med å lage samtidskunstmusikk. Før og under årets festival møtes profesjonelle artister fra de nordiske landene med lokale barn, unge og lærerne deres om prosjekter med lyd og musikk ved barneskoler i Tórshavn, ved utdanningsinstitusjonen Glasír og musikkskolen i Tórshavn. Resultatet av disse møtene vil bli vist under festivalen.

Kick-off arrangementer
Flere kick-off-arrangementer vil finne sted i dagene frem til den offisielle festivalåpningen. Allerede lørdag 28. august får færingene muligheten til å oppleve Kirkjubøur -programmet, som gjentas torsdag under festivalen. 29. august vil en liveversjon av lydinstallasjonen «A Faroese Tale» finne sted i The Nordic House, og 31. august vil Ensemble Adapter gi sitt første Open Mic -verksted i Tórshavn. Sist, men ikke minst, vil vakre toner klinge fra et klokkespill klokken 13.00 fra et nytt sted i byen hver dag fra 30. august og til slutten av festivalen.

Finn ut mer om festivalen, se hele programmet og bestill billetter på www.nordicmusicdays.org

Nedlastbar versjon av pressemelding på engelsk

Fakta om nordiske musikkdager 2021
Festivalen skulle opprinnelig ha blitt holdt i september 2020, men har blitt utsatt to ganger på grunn av den usikre covid-19-situasjonen.

Hoveddelen av programmet er kurert basert på en åpen oppfordring til ideer, der profesjonelle artister med tilknytning til de nordiske landene har kunnet levere forslag. De utvalgte artistene kommer fra Færøyene, Grønland, Danmark, Island, Sverige, Norge og Finland.

For mer informasjon:
Kommunikasjonssjef, Tina Schelle: Ts@komponistforeningen.dk / 25 94 25 08