Hvem får Likestillingsprisen 2022?

2. februar 2023

Likestillingspris2022
Komponistforeningen har delt ut likestillingsprisen siden foreningens 100-årsjubileum i 2017, og tidligere gitt denne prisen til en festival, en skribent, en dirigent, en forsker og en journalist.
Selv om vi lever i et av verdens mest likestilte land, må det fortsatt gjøres flere og omfattende grep for å få et likestilt arbeids- og musikkliv. Derfor er det viktig å fremheve de som baner vei, de som tør å stille spørsmål ved det etablerte og som påpeker at det er både plass til – og på høy tid med en likevekt av kvinner og menn på alle plan i musikkfeltet. Jørgen Karlstrøm, styreleder

Urfremføring og prisutdeling

I kveld er både prisvinner, tidligere prisvinnere og representanter fra Norsk Komponistforening til stede i Store Studio under KORKs konsert for å hedre mottakeren av Komponistforeningens likestillingspris 2022.

Sofia Jernberg er en vokalkunstner i en egen klasse. Hun har jobbet med eksperimenterende uttrykk i ulike sjangre, som samtidsmusikk, jazz, folkemusikk m.m. Når hun nå får et nytt stykke skrevet til seg og KORK av den norske komponisten Sigurd Fischer Olsen, blir det helt nye klanger i Store Studio. Dirigent Petr Popelka rammer inn urfremføringen med Mozart og Dvorák.

Konserten som starter kl. 19 sendes direkte på NRK radio, og i pausen vil radiolytterne få høre en paneldiskusjon med prisvinneren, tidligere prisvinner Astrid Kvalbein og styreleder i Komponistforeningen, Jørgen Karlstrøm. Programleder er Jan Fredrik Heyerdahl i NRK.