Likestilling og Bearbeiding av verk 800 x 312 px Facebook innlegg

Hvem mener du bør bli Årets utøver 2023?

16. juni 2023

Komponistforeningen har kåret "Årets utøver" siden 1985. Prisen går til en utøver eller et ensemble, på høyt profesjonelt nivå, som har gjort en særlig innsats for norsk samtidsmusikk det siste året eller over en lengre periode.

Vi inviterer til innspill på kandidater til prisen for 2023

Det er åpent for alle å foreslå kandidater til utmerkelsen, som til slutt innstilles av foreningens musikkfaglige utvalg.

Årets utøver 2022 ble tildelt gitarist Ole Martin Huser-Olsen. Hvem som får årets pris kan du være med å gi innspill til. Prisvinneren mottar en pengegave på totalt 100 000 kroner til nye konserter eller aktiviteter som fremmer norske nålevende komponister.

Som «Årets Utøver» kan velges en utøver eller et ensemble, på høyt profesjonelt nivå, som har gjort særlig innsats for norsk samtidsmusikk det siste året eller over en lengre periode.
Se oversikt over hvem som har fått prisen før.

Frist for å sende inn forslag 4. september 2023 kl. 23.59. Benytt skjemaet under.

Skjema

Til «Årets Utøver» kan velges en utøver eller et ensemble, på høyt profesjonelt nivå, som har gjort en særlig innsats for norsk samtidsmusikk det siste året eller over en lengre periode.

1000 tegn igjen

Ditt navn (forslagsstillers navn)

«Årets Utøver» innstilles av Musikkfaglig utvalg i god tid, slik at utdeling fortrinnsvis kan skje innen årets utgang. Dersom Musikkfaglig utvalg mener at det ikke finnes en egnet kandidat, kan rådet anbefale at prisen ikke deles ut.

Tildeling av prisen «Årets Utøver» kunngjøres ved pressemelding.