Henrik Ødegaard, NKF-delegat på Classical:NEXT

13. mai 2022

Henrik i stolen3

Foto: Tone Carlsen

Foto: Tone Carlsen

Over 1000 fagfolk fra mer enn 45 land over hele verden møtes i Hannover 17.-20.mai på den internasjonale konferansen Classical:NEXT 2022.

Komponistforeningen ønsker å bidra til at norske komponister får utvidet sitt internasjonale nettverk, og har etter søknad plukket ut fem delegater til årets bransjetreff Classical:NEXT i Hannover.

Henrik Ødegaard – komponist, organist og delegat

Når jeg nå skal delta som NKF’s delegat ved «Classical:NEXT», håper jeg å komme i kontakt med utøvere, ensembler og konsertarrangører som fatter interesse for min musikk og ønsker å framføre den eller bestille nye verker. Henrik Ødegaard

Henrik Ødegaard er utdannet musikklærer, organist og komponist. I tillegg har han utdannelse som dirigent i gregoriansk sang fra Musikkonservatoriet i Paris. Hans komposisjoner dekker alle genre, med hovedvekt på vokalmusikk. Norsk folkemusikk og gregoriansk sang er inspirasjonskilder som ofte klinger videre i hans verker. Ødegaard har arbeidet mye med å beholde en autentisk, etnisk stil i korarrangementer av folkemusikk, og har komponert større verk i mange genre: oratorier, kantater, opera, musikal, teatermusikk, elektroakustisk musikk, solokonserter, kammermusikk og soloverk. Mange av hans verk er laget til amatører og barn, og til musikalske møter mellom disse og profesjonelle musikere.

Ødegaards musikk har blitt framført ved alle de store musikkfestivalene i Norge og ved konserter i de fleste land i Europa og i Sør-Afrika, Japan, Sør-Korea, Canada og USA.

Classical:NEXT – bransjetreff for klassisk musikk og kunstmusikk
Bransjetreffet Classical:NEXT har siden 2012 henvendt seg til profesjonelle aktører som jobber med klassisk musikk og kunstmusikk. Bransjetreffet er det største av sitt slag i Europa.

Siden 2019 har Norsk Komponistforening dekket deltakeravgift og gitt reisetilskudd til fem delegater etter søknad.