Kaja Bjørntvedt, NKF-delegat på Classical:NEXT

9. mai 2022

Kaja Bjorntvedt 1

Fotograf: Katherine Leedale

Fotograf: Katherine Leedale

Over 1000 fagfolk fra mer enn 45 land over hele verden møtes i Hannover 17.-20.mai på den internasjonale konferansen Classical:NEXT 2022.

Komponistforeningen ønsker å bidra til at norske komponister får utvidet sitt internasjonale nettverk, og har etter søknad plukket ut fem delegater til årets bransjetreff Classical:NEXT i Hannover.

Kaja Bjørntvedt – komponist og delegat

Min målsetting med å delta i Classical:NEXT er blant annet for videreutvikle og plukke opp igjen utenlandske forbindelser som jeg har opparbeidet gjennom 15 år som frilans komponist og utøver i England og Hong Kong.
Kaja Bjørntvedt

Kaja Bjørntvedt komponerer i en moderne, klassisk stil, gjerne med elementer av elektroakustisk musikk blandet med live musikk. Hun har komponert mye for scenekunst, og søker alltid etter nye og spennende måter å presentere musikk på. Hun samarbeider ofte med koreografer og regissører på prosjekter som sidestiller musikk med det visuelle, for å skape audiovisuelle tablåer der musikken er i dialog med tekst og bevegelser.
Classical:NEXT – bransjetreff for klassisk musikk og kunstmusikk
Bransjetreffet Classical:NEXT har siden 2012 henvendt seg til profesjonelle aktører som jobber med klassisk musikk og kunstmusikk. Bransjetreffet er det største av sitt slag i Europa.

Siden 2019 har Norsk Komponistforening dekket deltakeravgift og gitt reisetilskudd til fem delegater etter søknad.