Henrik i stolen3

Foto: Tone Carlsen

Henrik Ødegaard

Henrik Ødegaard er født i Oslo i 1955, og er utdannet musikklærer, organist og komponist. Dessuten har han utdannelse som dirigent i gregoriansk sang fra Musikkonservatoriet i Paris.

Hans komposisjoner dekker alle genre, med hovedvekt på vokalmusikk. Norsk folkemusikk og gregoriansk sang er inspirasjonskilder som ofte klinger videre i hans verker. Ødegaard har arbeidet mye med å beholde en autentisk, etnisk stil i korarrangementer av folkemusikk, og har komponert større verk i mange genre: oratorier, kantater, opera, musical, teatermusikk, elektroakustisk musikk, solokonsert, kammermusikk og soloverk.

Mange av hans verk er laget til amatører og barn, og til musikalske møter mellom disse og profesjonelle musikere.

Ødegaards musikk har blitt framført ved alle de store musikkfestivalene i Norge: Festspillene i Bergen, Olavsfestdagene i Trondheim, Oslo Kammermusikkfestival, Oslo internasjonale kirkemusikkfestival, Ilios-festivalen i Harstad, Nordland Musikkfestuke i Bodø, Festspillene i Nord-Norge, Trondheim kammermusikkfestival, Telemarkfestivalen, Fartein Valen-festivalen i Haugesund/Valevåg, Hardanger musikkfest, Risør kammermusikkfest, Egil Hovland-festivalen og Osafestivalen på Voss.

Ødegaards verker er ellers blitt framført i hele Skandinavia foruten i Estland, Latvia, Polen, Tsjekkia, Ungarn, Italia, Frankrike, England, Irland, Russland, Sør-Afrika, Japan, Sør-Korea, Canada og USA.