Jeg er svært takknemlig for at dere valgte dette blant de mange interessante verk

4. mai 2023

Portrait landscape

Foto: Carsten Aniksdal

Foto: Carsten Aniksdal

Natasha Barrett er tildelt prisen Årets verk 2022 for "Altered States 1 & 2: Coastal Waters & A Forest of their own".
– Det er en stor ære for meg å motta prisen for Årets Verk for mitt elektroakustiske vokalensembleverk "Altered States".

Jeg er svært takknemlig for at dere valgte dette blant de mange interessante verk av dyktige komponister som har blitt fremført det siste året. Alle bidrar til å gjøre det norske musikalske landskapet til et spennende og levende sted.

Å fremføre live elektroakustisk musikk med et ensemble kan være mer komplisert enn et akustisk verk. På øvinger må elektroakustikken og live-elektronikken være en del av teamet, og konserten har en teknisk overhead som ikke alle utøvere er like villige til å påta seg. Jeg vil derfor rette en stor takk til Nordic Voices - Tone Braaten, Ingrid Hanken, Ebba Rydh, Per Kristian Amundrød, Frank Havrøy og Rolf Magne Asser - som klarte dette grasiøst og presist på livekonserter og i studioopptak, og til Bjarne Kvinnsland som samlet alle nødvendige elementer til rett tid og sted.

Etter å ha jobbet i så mange måneder alene i studioet mitt for å undersøke og utvikle lyd, var det fantastisk å få høre verket komme til liv. Natasha Barrett
Plaketter med blomster

Foto: Beate Styri

Norsk Komponistforening deler årlig ut tre likeverdige priser for verk som fortjener å løftes frem for sine særskilte kvaliteter, signert komponister som arbeider med lyd og musikk som kunstform. Musikkfaglig utvalg (MU) nominerer 20 verk fra de innsendte forslagene.

En internasjonal jury bestående av en dirigent/utøver, en kritiker, en utenlandsk komponist og en representant fra MU kårer tre vinnere fra de nominerte.

Hver prismottaker få en plakett og et stipend på 50 000 kroner. Les om kriteriene for Årets verk her.