Ærefullt å bli anerkjent for det man gjør

5. mai 2023

Jon Oivind Ness 2008

Foto: Observatoriet

Foto: Observatoriet

Jon Øivind Bylund Ness er tildelt prisen Årets verk 2022 for "Rawgabitting".
– Det er ærefullt å bli anerkjent for det man gjør, og det er med stor takknemlighet jeg mottar prisen Årets Verk 2022 for pianokonserten "Rawgabitting".

Det er særlig grunn til å rette oppmerksomheten mot den utrettelige og fantastiske pianisten Sanae Yoshida, som har bestilt og inspirert stykket. En slik eksepsjonell – og på merkverdig vis både tradisjonell og høyst utradisjonell – musiker, gjør at man løfter seg og yter kanskje mer enn man egentlig er i stand til.

KORK viste seg nok en gang som et helt unikt orkester å jobbe med som komponist, og jeg var dessuten så heldig å få lagt urframføringen i hendene på KORKs sjefsdirigent Petr Popelka.

Takk til de som har hørt og "sett" dette stykket, både MU og den internasjonale juryen. Jon Øivind Bylund Ness
Plaketter med blomster

Foto: Beate Styri

Norsk Komponistforening deler årlig ut tre likeverdige priser for verk som fortjener å løftes frem for sine særskilte kvaliteter, signert komponister som arbeider med lyd og musikk som kunstform. Musikkfaglig utvalg (MU) nominerer 20 verk fra de innsendte forslagene.

En internasjonal jury bestående av en dirigent/utøver, en kritiker, en utenlandsk komponist og en representant fra MU kårer tre vinnere fra de nominerte.

Hver prismottaker få en plakett og et stipend på 50 000 kroner. Les om kriteriene for Årets verk her.