Norsk
Komponistforening

Artistbilde fra Granada mailbilde

Foto: Per R. Johnsen

Tone Krohn

Tone Krohn: komponist, folkekunstner og tekstforfatter bosatt i Vestfold.

– Jeg henter inspirasjon fra skandinavisk folkemusikk og norsk natur.

For tiden er jeg aktuell med den nyskrevne teaterkonserten ‘Skjebnetråder’ basert på et viking-sagn fra Vestfold og bestillingsverket, VELKOMMEN FRAMTID - en nyskrevet moderne folketonemesse i 5 satser som skal urframføres under Påskefestivalen (MISK) i Sandefjord kirke 26.mars 22. Jeg har også komponert musikk til filmen BEAST (Warner Brothers) med verdenspremiere i 2017.

Jeg har skrevet musikk for ulike vokalensembler som Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) og for egne prosjekter, både sceniske og ulike album.
Jeg har også bidratt med flere bearbeidinger på albumene ‘Folksongs’ med Trio Mediaeval (ECM) og ‘Folketoner’ med Det Norske Jentekor (2L) som ble begge nominert til hver sin Grammy-award. Som solist med Den Kongelige Norske Marinemusikken og i samarbeid med navn som Iver Kleive, Sigmund Groven, Gjermund Larsen, Øystein Sevåg og Henning Sommerro har jeg konsertert med egne komposisjoner og tekster.
Jeg har Master i Musikk fra Universitetet i Oslo og har jobbet som lektor ved musikklinja på Sandefjord Videregående Skole i over 20 år.
Jeg har også jobbet med innsamling og kartlegging av lokal tradert musikk i Vestfold i 25 år.