Fem komponister til Nordic Film Music Days 2023 med NKFs reisestøtte

20. januar 2023

NFMD2023
18.-19. februar 2023 er det klart for årets utgave av Nordic Film Music Days (NFMD) i Berlin som arrangeres i forbindelse med Berlinalen. 

Norsk Komponistforening har siden 2016 bidratt til at komponister som jobber, eller ønsker å jobbe, med filmmusikk får reisestøtte for å delta på dette bransjetreffet i Berlin. Følgende fem komponister reiser som våre delegater til NFMD i februar.

Kjetil Schjander Luhr

NFMD-deltakelsen vil være en flott mulighet til å knytte nye kontakter i filmmiljøet, både det nordiske og det europeiske.
 Kjetil Schjander Luhr

Kjetil Schjander Luhr (f. 1977) har vært stumfilmpianist ved Cinemateket i Oslo siden 2001, og har vært med på å utvikle flere prosjekter med stumfilmtema, fra skolekonserter og spesialvisninger, til lanseringen av Oslo stumfilmfestival i 2018. Han komponerer også jevnlig for film, tv og scene. Hans filmmusikk omfatter bl. a. dokumentaren Rekonstruksjon Utøya (2018), animasjonsserien Ollie (2020) og skrekkfilmen Vikingulven (2022, med Bjørnar Johnsen). 


Kristin Bolstad

Deltakinga på Nordic FIlm Music Days er viktig for uformelle samtalar og treffpunkt, inspirasjon og læring, samt bygging av nettverk innanfor bransjen. Kristin Bolstad

Kristin Bolstad (f. 1981) er komponist, vokalist og musikar der arbeidsfeltet er innan samtidsmusikk, eksperimentell musikk og improvisasjonsmusikk. Musikken hennar er ofte filmatisk og visuell, med klangflater og harmoniske strukturar lag på lag like gjerne som meir lydbaserte teksturar og landskap. Bolstad jobbar ofte tverrkunstnarisk, med stadspesifikke komposisjonar til ulike akustiske eller visuelt interessante rom og med musikk og lydeffektar til stumfilm.

Eirik Havnes

Jeg ønsker å bruke NFMD til å knytte kontakt med andre komponister, høste erfaringer fra andre i feltet og orientere meg bedre om de juridiske aspektene knyttet til lisensavtaler.

 Eirik Havnes

Eirik Havnes (f. 1989) er en norsk gitarist, lydkunstner og komponist som ofte jobber i skjæringspunktet mellom feltopptak og komposisjon. Havnes studerte musikkteknologi ved NTNU i Trondheim og bruker forholdet mellom teknologi og musikk aktivt. I tillegg til lydarbeidet sitt jobber han også som tekstforfatter i en rekke formater.

Klemet Anders Buljo

Min motivasjon for deltakelse er nettverksbygging med andre profesjonelle komponister og filmskapere, og egenpromotering. Klemet Anders Buljo

Klemet Anders Buljo (f. 1966) er samisk komponist og musiker. Han har sin bakgrunn fra Agder musikkonservatorium i Norge. Men de innfødte musikktradisjonene til Sápmi og «verdens» musikkpåvirkninger ligger hans hjerte nærmest. I løpet av sin karriere har han vært involvert i en rekke prosjekter på ulike arenaer og studioer rundt om i Norge og i utlandet.

Klemet er profesjonell gitarist med en etnisk og innovativ tilnærming til moderne improvisasjonsmusikk. Han er kjent for sin eklektiske gitarstil kombinert med livesampling, som skaper et unikt ambient sonisk landskap som karakteriseres som den arktiske lyden. Kulturbakgrunn som sønn av en reindriftsutøver fra hjertet av Sápmi gjør ham til en av de ekte samiske kulturformidlerne som musiker, vokalutøver, produsent og foredragsholder.

Klemet er styremedlem i Samisk komponistforening og kreativ leder for musikkfestivalen Sami Music Week, Sami Music Awards og sangcampen Arctic Song Lab.

Anders Vinjar

Jeg gleder meg veldig til å komme i kontakt med folk, og lære mer om alle de nye og spennende prosjektene mine kollegaer planlegger. Jeg vil være spesielt på utkikk etter de som prøver å bruke 3D-lyd og rom som en kvalitet, eller innhold og omgivelseslyd som hovedkilde for musikken.
 Anders Vinjar

Anders Vinjars verksliste består av elektroakustisk musikk, instrumental og vokal-verk, video, interaktiv nettkunst, musikk for scene og lydinstallasjoner, med et spesielt fokus på 3D-lyd og Ambisonics. Han komponerte musikken til Beate Grimsruds dokumentar "Det brukar gå bra".

Vinjar komponerer ved å programmere, og utvikler åpen-kildekode software i samarbeid med sentre for musikkteknologi som IRCAM, CCRMA og ZKM. Han er opptatt av god musikkformidling, og sto i sin tid bak opprettelsen av Electric Audio Unit i 2008.


Nordic Film Music Days (NFMD) gjennomføres som et samarbeid mellom de nordiske komponistforeningene, Music Norway og Music Finland. For å nå sine mål samarbeider Nordic Film Music Days tett med de nordiske ambassadene i Berlin og de nasjonale filminstituttene. HARPA Nordic Film Music Days og Nordic Film Composers Award er «stedet å møtes» for alle som er interessert i nordisk film og nordisk film- og mediemusikk.

Gjennom samarbeid med andre europeiske festivaler og arrangementer vises Nordic Film Music Days gjennom hele året. Nordic Film Music Days og HARPA Nordic Film Composers Award er støttet av Nordisk Film & TV Fond og de nordiske ambassadene i Berlin.