Norsk
Komponistforening

Kristin Bolstad 8

Foto: Manuel Madsen

Kristin Bolstad

Kristin Bolstad har en sterk fasinasjon for ulike lyder og hvordan lyd beveger seg i rom. Gjennom flere stedsspesifikke verk har hun utforsket akustikk og psykoakustiske fenomener, samt knyttet musikk og stedet den er komponert for sammen. Visuelle elementer og innslag av performance er andre kjennetegn ved musikken hennes, der humor er et ofte brukt virkemiddel. Musikken hennes kan like gjerne være leken og utforskende som langstrakt og minimalistisk.

Kristin Bolstad er komponist, vokalist og musiker. Hun driver vokalensemblet Stemmeklang, som fremfører flere av hennes vokale stedsspesifikke verk. Kristin er også utøver med live lydeffekter, foley og musikk til stumfilm, og spiller ofte sammen med stumfilmpianist Kjetil Schjander Luhr.

Kristin Bolstad har komponert for ensemble som Alpaca Ensemble, Telemark kammerorkester, Quatuor Bozzini, Scenatet og 1982 trio. Musikken hennes har blitt fremført på festivaler som Borealis festivalen i Bergen, Ultimafestivalen i Oslo og Klang festivalen i København.