Jan Erik Mikalsen takker for prisen

21. april 2024

20240416 164820 Jan Erik

Foto: Beate Styri

"Fleurs" av Jan Erik Mikalsen mottok prisen Årets verk 2023

Foto: Beate Styri

Det er en ære å bli nominert og en ære vinne prisen. Jeg må poengtere at dette er et verk som er komponert med flere personer rundt meg. Lars-Erik Ter Jung bestilte verket som en del av et prosjekt hvor også det ble bestilt et nytt verk av Jon Øyvind Ness. Lars-Erik hadde et større bilde og tanke om hele prosjektet.

Mitt verk ble til slutt et verk som handler om rødlistede blomster sentrert rundt Jeløya i Moss. Som er veldig viktig for meg; jeg går mye i skogen, og dette er mitt lille forsøk på å rette fokus mot bevaring av skogen.

Pierre Xhonneux er helt utrolig. Han kan spille alt. Det er så mange ting som skal sammenfalle når du er utøver; at du velger riktig instrument, at du har fysikken, at du liker klassisk musikk, at du liker spille samtidsmusikk og Pierre har alt. Han er fantastisk!

Og en enorm takk til Lars-Erik som faktisk bestiller nye verk. Og han gjør en så viktig jobb for ny musikk. Tusen takk. Jan Erik Mikalsen

Årets verk
Norsk Komponistforening deler årlig ut tre likeverdige priser for verk som fortjener å løftes frem for sine særskilte kvaliteter, signert komponister som arbeider med lyd og musikk som kunstform.