Norsk
Komponistforening

Sigurd Hole 8 FOTO privat FRI BRUK

Foto: privat

Sigurd Hole

Komponist og bassist Sigurd Hole (født 1981, fra Rendalen) fokuserer sitt arbeid rundt dialogen mellom det komponerte og det improviserte i et undersøkende lydlandskap som ofte inkluderer andre lyder slik som feltopptak fra ulike habitat. Dette resulterer i en unik musikalsk verden beskrevet som "sonically expansive, thoughtfully paced music" (NY Times), og musikken hans har blitt fremført på scener og festivaler verden rundt slik som Carnegie Hall (New York), Konserthuset Stockholm og De Roma i Antwerpen. Han har fått sterke anmeldelser for sine solo- og ensembleutgivelser i medier som The New York Times, Aftenposten, DownBeat og BBC3, og i mai 2022 ble han tildelt den prestisjetunge tyske kritikerprisen "Preis der deutschen Shallplattenkritik" for sitt siste album «Roraima».

Før han etablerte seg som spillende komponist i sine egne prosjekt var Hole aktiv i en rekke ensembler på den norske og internasjonale jazzscenen, som bl.a. Tord Gustavsen trio, Jon Eberson Group og Karl Seglem acoustic quartet - og Eple Trio som han fortsatt spiller i. Han har også arbeidet mye med norsk folkemusikk både som musiker, produsent, arrangør og komponist med bl.a. Eli Storbekken og i Torgrim Sollieds "Østerdalsmusikk".

Hole var ansatt som lærer i kontrabass, samspill og improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole fra 2007-2019.

Han bor nå i Stange (Innlandet), og driver i tillegg til sin skapende og utøvende virkesomhet en egen konsertserie i Oslo og på Hamar (Morgenkonsert).