Norsk
Komponistforening

Profilbilde simen korsmo robertsen

Simen Korsmo Robertsen

Simen Korsmo Robertsen (f. 1988) jobber som komponist, lektor i musikkpedagogikk, musiker og koreograf. Hans arbeider er tverrfaglig forankret og har stillhet og lytting som sentrale omdreiningspunkter.

Selv beskriver han sitt utgangspunkt for arbeid med lyd og musikk slik:

«Hvordan vi lytter har alt å si for hvordan vi opplever musikk. Jeg tror ikke stillhet først og fremst dreier seg om fravær av lyd, men mer om et fravær av en uro. Jeg er nysgjerrig på den stille og kraftfulle skjønnheten i det skjøre som finnes på grensen til stillhet, og opplever at vi gjennom fokusert lytting plutselig kan oppleve noe som åpner opp for verdens fantastiske kompleksitet. Noe som ofte ligger skjult for oss. Nysgjerrigheten for disse rommene av lytting er mitt utgangspunkt for å utforske hvordan vi kan oppleve stillhet - selv når jeg plasserer lyden som vårt felles omdreiningspunkt.»

Arbeidene er ofte minimalistiske og opptrer gjerne i møte med andre kunstarter - blant annet arkitektur, dans og billedkunst. Han er utdannet jazzpianist og musikkpedagog ved Norges musikkhøyskole og koreograf ved Kunsthøyskolen i Oslo. Han er medlem av Norsk komponistforening og er tildelt flere utmerkelser for sitt kunstneriske arbeid.