Norsk
Komponistforening

Svein Hundsnes 1

Privat foto

Svein Hundsnes

Svein Hundsnes er født i Haugesund 22.01.51. Ved siden av virket som komponist har han undervist i mange år, først og fremst som 1. amanuenis ved Institutt for Musikk og Dans ved Universitetet i Stavanger, men også ved musikklinje på videregående skole. Han var dessuten komposisjonsstipendiat ved UiT i 1991-93.

Verklisten omfatter bl.a. 2 symfonier, en fløytekonsert til fløytisten Vidar Austvik, Haugtussa for sopran og orkester for sopranen Eir Inderhaug, Signal Orchestral for orkester, Sinfonietta Romantica for orkester, Orbit for orkester, 2 suiter for accordeon, 2 strykekvartetter, His Majesty's Sound Amusement for blåsekvintett, Borobudur for tape/dans, Lyrisk Suite for sopran, obo, cello og klaver, Kvintett for klarinett og strykekvartett, urfremført av Roger A, Vigulf og Ametri, Måneskinsmøyar for damekor. For barn/ungdom (Norsk Musikforlag): 4 Easy Pieces for Flute (Obo) And Piano, 6 Easy Pieces For Piano, Various Shades Of Blue for piano.

De senere årene har han skrevet en rekke verk for klaversolo, hvorav utvalgte verk er utgitt på labelen Grand Piano med pianisten Laura Mikkola i hhv 2020 og 2021.

Hundsnes er i ferd med å ferdigstille en rekke verk for ulike besetninger som han har arbeidet med de siste ti årene.

Publikasjoner: Tchaikovsky's Orchestral Style, Studi Musicali 2010/11.

Avhandling: Thematic Counterpoint and Adjacent Constructional Texturing In Tchaikovsky's Six Symphonies, Universitetet i Oslo 2014.