SAS Anna Lin7135 final web 1

Foto: Sara Angelica Spilling

Anna Berg

Anna Berg er en norskvietnamesisk komponist fra Kolbotn. Berg lager musikk for besetninger som sinfonietta, symfoniorkester, strykeorkester og blåseensembler, og til mindre kammerbesetninger. Hun komponerer også elektroakustiske verk, musikk til film og scene, og musikk for kor. Berg har en bachelorgrad i komposisjon fra Norges musikkhøgskole og en mastergrad i komposisjon fra Norges musikkhøgskole og Conservatoire National Supérieur de musique et de danse i Paris.

Musikken hennes blir fremført jevnlig i Norden og Europa. Hennes verk har blitt spilt blant annet under Festspillene i Bergen, Ultima, Nordland Musikkfestuke og Norsjø kammermusikkfest og International Rostrum of Composers.

Noen av landets fremste musikere og ensembler har fremført hennes verk, deriblant Det Norske Solistkor, Det Norske Kammerorkester, Guro Kleven Hagen, Eivind Ringstad, Amalie Stalheim, Ensemble Ernst og Ensemble Allegria. I 2019 stiftet hun sitt eget samtidsmusikkensemble, Ensemble 3030, som spiller stykker av henne og gjestekomponister.