Norsk
Komponistforening

SAS Anna Lin7135 final web 1

Foto: Sara Angelica Spilling

Anna Berg

Anna Berg er en norskvietnamesisk komponist fra Kolbotn. Musikken hennes befinner seg i grenseland mellom modernitet og tradisjon. Hun interesserer seg for form og struktur og musikken preges av en nysgjerrighet, både overfor lytteren og for musikkens bestanddeler. Berg lager musikk for besetninger som sinfonietta, symfoniorkester, strykeorkester og blåseensembler, og til mindre kammerbesetninger. Hun komponerer også elektroakustiske verk, musikk til film og scene, og musikk for kor. Berg har en bachelorgrad i komposisjon fra Norges musikkhøgskole.

Musikken hennes blir fremført jevnlig over hele landet og i Norden. Hennes verk har blitt spilt under Ultima, Nordland Musikkfestuke og Norsjø kammermusikkfest, og har blitt valgt ut som Norges bidrag til Ung Nordisk Musikk (UNM) ved flere anledninger, første gang til UNM i Finland i 2020, og andre gang til UNM på Island i 2022.

Noen av landets fremste musikere og ensembler har fremført hennes verk, deriblant Guro Kleven Hagen, Eivind Ringstad, Amalie Stalheim, Ensemble Ernst og Ensemble Allegria. I 2019 stiftet hun sitt eget samtidsmusikkensemble, Ensemble 3030, som spiller stykker av henne og gjestekomponister.