Craig Farr Foto Kristoffer Øen

Foto: Kristoffer Øen

Craig Farr

Slagverker og komponist Craig Farr er født i Hertfordshire i England og bor i Bergen. Han tok en bachelor i både slagverk og komposisjon ved Griegakademiet, UiB, og var en frilansmusiker i noen år, før han ble fast ansatt i Forsvarets Musikk. Farr har vært ansatt i Sjøforsvarets Musikkorps siden 2004 og er ofte benyttet som solist og bandleder.

Som utøvende musiker er han ofte benyttet i Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoni Orkester og BIT20 i tillegg til å spille med popband som Kings of Convenience, Scotoma, Ophelia Hope og Kommode.

Farr, sammen med saksofonist René Wiik, har bestilt, urfremført og spilt inn Ketil Hvoslefs verk Cantus Lutra Lutra for saksofon, slagverk og blåsere med Sjøforsvarets Musikkorps på LAWO Classics. Han har også urfremført verker av komponistene Ørjan Matre, Jan Erik Mikalsen, Rebecka Sofia Ahvenniemi, Webjørn Sæther, blant flere, og hans komposisjoner er blitt spilt av blant andre Bergen Filharmoniske Orkester, BIT20, Vonnegut Collective, Ensemble Avgarde og Manger Musikklag. Farr har mottatt støtte fra Komponistenes vederlagsfond, Norsk Kulturråd, Bergen Kommune og TONO.