Norsk
Komponistforening

Frode Barth DSC2856

Foto: Lily Dosina

Frode Barth

Frode Barth virker som gitarist, komponist, pedagog og produsent.

Barth er kjent som en karakteristisk gitarist som spiller akustiske, elektriske og preparerte gitarer. Hans musikk og spillestil har nordisk identitet. Barth har et lekent og sterkt uttrykk enten han jobber med sparsommelige virkemidler eller et univers av lyder.
Barth har jobbet og spilt med bl.a. Oscar Peterson, Reggie Workman, Fathy Salama, Manu Katché, Palle Mikkelborg, Marilyn Mazur, Arthur Maia, Robertinho Silva, Toninho Horta, Arild Andersen, Jon Christensen og Trygve Seim. Mer enn noen annen er det allikevel erfaringen med å spille med jazzlegenden Chet Baker som har gjort størst inntrykk og vært en veiviser.

Barth har utgitt, medvirket og produsert en rekke album, gjestet festivaler i inn og utland og deltatt på TV og radio program. Samtidig er han en aktiv komponist med en produksjon på ca. 400 verk innen flere genre som scene musikk, seriøs musikk, jazz, pop/rock og film musikk.

Barth har stadig solistiske oppgaver internasjonalt og har mottatt en rekke bestillingsverk, stipendier og utmerkelser. Han er en populær og inspirerende pedagog og holder stadig workshoper i inn og utland.

Medlem av NOPA (Forening for norske komponister og tekstforfattere siden 1990) og Norsk Komponistforening (2016). Hans komposisjoner blir stadig fremført i Norge og i utlandet.
Han har mottatt Statens arbeidsstipend som musiker.

Barth driver sin egen gitarskole: oslogitarskole.no