Nye utgivelser på Aurora Records!

2. september 2022

You Tube 800x800px green
I 2021 etablerte Aurora Records seg som aksjeselskap og inngikk avtaler med The Orchard om digital distribusjon og med Lawo Classics om fysisk salg. Nå er flere nye produksjoner klare.

Aurora Records, pressemelding:

Sven Lyder Kahrs slipper portrettalbumet “Curlew” på Aurora Records 9. september 2022. Med seg på albumet har han blant andre trioen Pitches in Regalia, Kristine Tjøgersen, David Alberman. Utgivelsen feires med en lanseringskonsert 9. september kl. 19.30 i nyMusikks lokaler på Grønland i Oslo.

ACD5107 Sven Lyder Kahrs 3000x3000px

Det er med stolthet Aurora presenterer Sven Lyder Kahrs’ nye soloalbum. “Curlew” byr på musikk fremført av musikere i verdensklasse; stryketrioen Pitches in Regalia framfører «Curlew». Navnet referer til vadefuglen som kalles spove på norsk. Verket er inspirert av disse mystiske fuglene som ifølge folketro kunne varsle om fremtidige hendelser.

Videre presenteres en unik trio av bassklarinett, kontrabassklarinett og kontrabass. Tittelen ”O ihr Stimmen des Geschicks, ihr Wege des Wanderers” er et sitat fra poeten Hölderlin hvor skjebnen og vandrerens veier sidestilles.

Til slutt tar den engelske fiolinisten David Alberman tak i verket "Comme le ciel parmi les ailes des oiseaux». Tittelen er hentet fra et dikt av surrealisten Paul Eluard og kan oversettes til “som himmelen rundt fuglenes vinger”.

SLK foto

Foto: Privat

Kahrs musikalske univers bygger på en slik flyktighet, på en tilstedeværelse og på et mangfold knyttet sammen av umerkelige og multiple dialoger.

Blant medvirkende er det også viktig å trekke frem billedkunstner Elisabet Norseng som har laget kunsten på omslaget, grafisk designer Martin Kvamme og ikke minst Hild Borchgrevink som har bidratt med essay til tekstheftet.

Lanseringskonsert

Utgivelsen feires med en lanseringskonsert samme dag i nyMusikks lokaler på Grønland i Oslo. På programmet står et utvalg av platerepertoaret; Pitches in Regalia (Kari Rønnekleiv, Ole-Henrik Moe og Kaja Aadne Thoresen) framfører «Curlew» og David Alberman kommer hele veien fra London for å spille verket "Comme le ciel parmi les ailes des oiseaux». I tillegg vil det bli samtale med komponisten selv og Hild Borchgrevink, før vi runder av med mottakelse og servering.

Hjertelig velkommen!

Adresse: Platous gate 18, 0190 Oslo
Tid:
9. september 2022, kl.19.30
Fri entré!

Aurora Records eies av Norsk Komponistforening og jobber for å sikre innspilling og formidling av ny norsk musikk. Plateselskapet ble grunnlagt i 1963 under navnet Contemporary Music From Norway. I 1989 ble selskapet omdøpt til Aurora Records. Underetiketten Hemera ble opprettet i 1992, hvor medlemmenes egenproduserte innspillinger skulle utgis og profileres.

Dette ble avviklet igjen åtte år senere og alle utgivelser fra Norsk Komponistforening het heretter Aurora Records. Fra 2012 var Aurora lisensiert til Grappa Musikkforlag. Komponistforeningen avsluttet avtalen med Grappa og overtok driften av selskapet i 2021.

Aurora Records utforsker og presenterer viktige komponister og utøvere fra den norske samtidsmusikkscenen. Gjennom sine utgivelser ønsker Aurora å styrke et mangfoldig musikkliv både nasjonalt og internasjonalt. Aurora Records drives i dag som et uavhengig selskap med fysisk distribusjon via Lawo Classics.