Nytt kapittel for Aurora Records

24. januar 2022

NKF Nyhetsbrev 1721 871 px
I januar i fjor avsluttet Norsk Komponistforening avtalen med Grappa for labelet AURORA, og Yumi Murakami ble engasjert til å videreutvikle arbeidet med plateselskapet.

Det har tatt tid å etablere den nødvendige infrastrukturen for selskapet og vi er glade for å kunne informere om at Auroras nye hjemmeside nå er oppe. Her vil man etter hvert finne nye utgivelser, foreløpig kan dere se noen av selskapets tidligere utgivelser, samt informasjon om Aurora, linker til sosiale medier og nyhetsbrev.

Ccf Bd Wcd

Foto: Anna-Julia Granberg/BLUNDERBUSS

Yumi Murakami

For at Auroras digitale katalog skulle kunne flyttes over fra Grappa til Aurora har det vært nødvendig å gjøre en oppryddingsjobb der all metadata fra Aurora og Hemera har blitt omregistrert etter dagens retningslinjer. Vi har gått gjennom samtlige utgivelser for å registrere så mye informasjon som mulig om hvert album. I fremtiden vil dette medføre at Aurora-katalogen blir lettere å søke opp på digitale flater. Det gjenstår fortsatt en jobb med å laste opp alle lydfiler og album-covere på nytt. Jeg venter nå på å få dette levert fra Orchard slik at siste etappe kan fullføres. Når det er gjort er målet å jobbe aktivt med formidling av den eksisterende katalogen ved siden av oppfølging av pågående utgivelsesprosjekter. Yumi Murakami, Head of Label.

I 2021 har Aurora Records blitt etablert som aksjeselskap og har inngått avtaler med The Orchard om digital distribusjon og med Lawo Classics om fysisk salg. Lawo bistår i disse dager med å opprette avtaler med internasjonale distributører slik at selskapets utgivelser blir tilgjengelige i utlandet. Det er et mål om å få dette på plass snarest.

Følg gjerne Auroras sosiale medier på Facebook og Instagram. Du kan også abonnere på Auroras nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på utgivelser og andre begivenheter i tiden som kommer.

Det vil bli annonsert flere nye utgivelser på Aurora i 2022, så det er bare å glede seg!