DSC 9121 copy 1

Foto: Raimonda Kulikauskiene

Prosjektleder for Nordic Music Days 2024 er ansatt

23. mars 2023

Like før jul lyste Nordisk Komponistråd ut stillingen som prosjektleder for Nordic Music Days som skal arrangeres i Skottland i 2024 i samarbeid med den nye skotske musikkscenen, Royal Scottish National Orchestra og flere små og store organisasjoner.

Det kom inn totalt 71 søknader fra hele Norden, og blant de mange godt kvalifiserte søkerne har valget nå falt på Rachel Faulkner.

Rachel er opprinnelig er fra York og har en BA i offentlige medier og forretningsstudier fra University of Leeds. Hun har bodd mange år i Skottland, men er nå bosatt i Billund i Danmark, hvor hun har bodd med familien de siste 9 årene.

Rachel har stått i spissen for flere store kulturprosjekter i Storbritannia, Australia og Danmark. Hun har mange års erfaring med kultursektoren i både Skottland og Danmark og mye kunnskap og forståelse for de kulturelle infrastrukturene og måtene å jobbe på i både Skottland og Norden.

Rachel tiltrådte den nye stillingen 1. mars, og vi ser frem til samarbeidet!

Nordic Music Days, som administreres av Nordisk komponistråd, presenterer nordisk samtidsmusikk og lyd som kunstform. Festivalen har eksistert siden 1888 og er en av verdens eldste festivaler for klassisk samtidsmusikk.

Nordisk komponistråd (NKR) ble grunnlagt i 1946 og arbeider for interessene til mer enn 1500 komponister innen kunstmusikk, elektroakustisk musikk, lydkunst og andre som jobber med lyd som kunstform i de nordiske landene.

Medlemmene i NKR er komponistforeningene i Island, Norge, Sverige, Finland, Danmark og Færøyene, og er representert i rådet gjennom de respektive foreningenes styreledere.