Lars Skoglund Landscape

Foto: Kristine Tjøgersen

Nominert til årets verk: "Lambert, Lambert!" av Lars Skoglund

6. desember 2022

Forestillingen er Lars Skoglunds avsluttende arbeid til hans kunstneriske doktorgradsprosjekt "The Theatre of Words set to Music", hvor han forsker på forholdet mellom musikk og tekst, med tematikk fra hverdagen.

20 verk er nominert til Årets verk 2022, og vi presenterer én og én av nominasjonene i tilfeldig rekkefølge i desember.

Lambert, Lambert!

Et verk for 3 sangere og elektronikk, med en varighet på 33 minutter. Det ble urfremført i forbindelse med Skoglunds Phd-avslutning ved Norges musikkhøgskole. Utøvere ved urfremføringen var Natali Abrahamsen Garner, Ditte Marie Bræin og Halvor Festervoll Melien.

Et musikkdramatisk verk med sterk egenart der humor og alvor overstrømmer hverandre i et fascinerende univers. Utdrag fra musikkfaglig utvalgs begrunnelse

Komponisten om verket

I forestillingen «Lambert, Lambert!» møter vi Håkon, som har vært på bilferie sammen med Ruth og besøkt Vera, som samler på fotografier hun finner tilfeldig på gaten.
Håkon har reist hjem for å være med på en teateroppsetning om den historiske personen Lambert. Der møter vi også en konfliktsky lystekniker og en ambisiøs teaterkomponist. Lars Skoglund
NKF Lars Skogløund firkant

Om komponisten

Lars Skoglund (f. 1974) en norsk komponist og musiker. Han skriver musikkteaterstykker, orkesterverk, opera, ensemblemusikk, elektronisk musikk og teaterstykker.

Lars Skoglund disputerte for ph.d.-graden i mai 2022. Temaet for komponist Lars Skoglunds stipendiatprosjekt var forholdet mellom tekst og musikk i verker skrevet av den samme personen. Forestillingen Lambert, Lambert inngår i hans kunstneriske doktorgradprosjekt.

Årets verk
Norsk Komponistforening deler årlig ut tre likeverdige priser for verk som fortjener å løftes frem for sine særskilte kvaliteter, signert komponister som arbeider med lyd og musikk som kunstform. I år fikk vi inn 100 forslag. Komponistforeningens musikkfaglige utvalg har nominert 20 verk blant disse, urfremført i 2019–2021.

En jury bestående av en dirigent/utøver; Rei Munataka (JP/SE), en kritiker; Maren Ørstavik (NO), en utenlandsk komponist; Antti Auvinen (FI) og en representant fra MU; Bjørn Morten Christophersen (NO) skal kåre tre vinnere av Årets verk fra de nominerte.

Hver prismottaker få en plakett og et stipend på 50 000 kroner. Les om kriteriene for Årets verk her.