Kunstnernettverket på Arendalsuka

11. august 2023

Kunstnernettverket
Kunstnernettverket samler 19 landsomfattende organisasjoner som representerer skapende og utøvende kunstnere i Norge med til sammen over 30 000 medlemmer. Under årets Arendalsuke har Kunstnernettverket to arrangementer; en paneldebatt og kunstnernes dom.

Kunstnarkår. Ny stortingsmelding og kulturlov.

TORSDAG 17. AUGUST 2023 KL. 12:30–14:00

I juni lanserte daværende kulturminister Anette Trettebergstuen stortingsmeldingen Kunstarkår. Samtidig er en revidert kulturlov ute på høring, og skal behandles i Stortinget til høsten.

Hvordan skal vi tolke det som står i Kunstnarkår, og hvordan vil dette påvirke økonomien til kunstnere? Hva betyr egentlig «armlengdes avstand», og vil den foreslåtte lovfestingen i praksis bety mer eller mindre avstand mellom bevilgende myndigheter og kunstnerne?

Paneldebatt med politikere fra Stortingets familie- og kulturkomite.

Arrangør er Kunstnernettverket

Medvirkende:
Tage Pettersen, Høyre
Torstein Tvedt Solberg, Arbeiderpartiet
Åslaug Sem-Jacobsen, Senterpartiet
Kathy Lie, SV
Hege Bae Nyholt, Rødt
Ellisiv Lindkvist, Debattleder, Dramatikerforbundet

Kunstnernes dom

TORSDAG 17. AUGUST 2023 KLOKKEN 15:00

I Kunstnernettverkets debatt på Kraftverket scene tidligere på dagen diskuterer et panel av stortingspolitikere kunstnerøkonomi, sett opp mot kunstnerundersøkelsen, den kommende kunstnermeldingen og en varslet NOU om musikkfeltet.

I denne debatten feller kunstnerne sin dom over politikerne. Representanter fra kunstnerorganisasjoner for scenekunst, musikk, film, litteratur og visuell kunst diskuterer den tidligere debatten og gir sine vurdereringer av hva politikerne egentlig sa.

Kunstnernettverket samler 19 landsomfattende organisasjoner for skapende og utøvende kunstnere i Norge.Sørlandsutstillingen er en årlig, regional utstilling av samtidskunst med kunstnere fra Agder, Vestfold og Telemark. Sørlandsutstillingen er også arena for kunstformidling og faglig debatt.Introduksjon ved Odd Fredrik Heiberg, styreleder i Sørlandsutstillingen

Moderator: Jørgen Karlstrøm, Norsk Komponistforening
Panel: TBA

Kunstnernettverket ble etablert i 2011 og er et forum for landets kunstnerorganisasjoner, og et sted hvor organisasjonene kan søke alliansepartnere i ulike saker.

Kunstnernettverket arbeider med kunstnerpolitikk, med spesiell vekt på kunstneres inntektsforhold, sosiale rettigheter, stipend, vederlag og opphavsrett.