Komponistmøte 8. desember

26. november 2021

Komponistmøter 2021 Facebook event
Onsdag 8. desember inviterer vi til årets siste digitale møte kl. 13-14 med komponistene Idin Samimi Mofakham og Anders Tveit.

Komponistene har fått i oppgave å velge to verk hver fra egen verkliste: Ett verk de er fornøyde med, og ett verk de er mindre fornøyd med. Videre vil samtalen kretse rundt begrunnelser og refleksjoner omkring hverandres musikk: Hvilke egenskaper ved verkene ligger til grunn for vurderingene? Og skiller vurderinger av egne verk seg fra hvordan en kollega vurderer dem?

Om komponistene

Idin Samimi Mofakham 2021

Idin Samimi Mofakham har bakgrunn i tradisjonell persisk kunstmusikk, samt persisk folkemusikk.

Komposisjonene hans baserer seg på tradisjonell og regional musikk fra hjemlandet, med utgangspunkt i middelalderens persiske stemmesystem, i spedd en frisk og moderne tilnærming til dets intonasjon og psykoakustikk. Idins musikk har blitt fremført og spilt inn av ensembler som Klangforum Wien, SEM Ensemble, Hermes Ensemble, Omnibus Ensemble, Moto Perpetuo, AuditivVokal Dresden, Momenta Quartet, IAMA Trio, Ostravská Banda, Stockholm Saxophone Quartet, Xelmya Trio, og av Nivak Ensemble og Nilper Orchestra, i Iran. Siden 2019 har Idin hatt en doktorgradsstipendiatstilling ved Norges musikkhøgskole i Oslo (Norge), og forsker på persiske middelalderstemmesystemer og dens kreative bruk i moderne komposisjon.


Anders Tveit FOTO Alex Gunia small

Foto: Alex Gunia

Anders Tveit arbeider hovedsakelig med elektroakustisk komposisjon, improvisasjon og lydinstallasjoner. Hvor bruken av egenutviklet programvare for sanntid-prosessering og spatiell lyd har en sentral rolle i det musikalske utrykket. Som musiker har han jobbet i en rekke prosjekter i både inn og utland med blant annet Trondheim Jazzorkester, Audun Kleive, Matthias Mainz, Shannon Mowday og Øyvind Brekke. Anders er også høgskolelektor i elektroakustisk komposisjon ved Norges musikkhøgskole.

Samtalen vil foregå på engelsk, og er gratis og åpent for alle. Du kan melde deg på og får tilgang til zoom-møtet via dette påmeldingsskjemaet.