Konstruktivt møte med Høyre

21. september 2022

IMG 0009

Foto: Anders Høimyr

Høyres Tage Pettersen, første nestleder i Stortingets familie- og kulturkomité og politisk rådgiver Anders Høimyr tok vel imot NKF ved styreleder Jørgen Karlstrøm og politisk rådgiver Pål Grødahl denne uken.

Foto: Anders Høimyr

Kulturminister Anette Trettebergstuen vil stille krav om at strømmetjenestene investerer i norske filmer og serier. - Vi trenger dette for musikkstrømmetjenestene også, påpekte styreleder Jørgen Karlstrøm i møte med Høyre.

Tirsdag 20. september besøkte vi Tage Pettersen og Anders Høimyr (stortingsrepresentant og politisk rådgiver) i Høyre. I møtet pekte vi på misforholdet mellom den økonomiske verdien av norsk musikk i strømmetjenestene, og hvor lave inntekter som kommer i retur.

Kulturministeren har signalisert at hun vil kreve at strømmetjenestene for audiovisuelt innhold gir midler til norske produksjonsmiljøer innen dette området. NKF mener en lignende modell bør gjelde for musikkfeltet, slik at det ikke lenger er et stort avvik mellom hva norsk musikk bidrar med og hva vi får tilbake.