Gunhild Seim, NKF-delegat på Classical:NEXT 2024

12. april 2024

Gunhild Seim

Foto: John Lilja

Foto: John Lilja

Komponistforeningen ønsker å bidra til at norske komponister får utvidet sitt internasjonale nettverk, og har etter søknad plukket ut fire delegater til årets bransjetreff Classical:NEXT i Berlin.

Gunhild Seim – komponist

Formålet med å delta på Classical:NEXT er å se etter samarbeidspartnere til det flerspråklige vokalprosjektet «Lili-Marleen-effekten», i tillegg til generelt å treffe nye kontakter. Gunhild Seim


Gunhild Seim har bakgrunn som improvisasjonsmusiker. Som komponist har hun en variert produksjon av blant annet kammermusikk, elektroakustisk musikk og improvisasjonsmusikk og musikken hennes har vært fremført blant annet på Nordic Music Days, Borealis og på jazz/improklubber i inn- og utland.

Hun har en master i komposisjon fra Griegakademiet i Bergen under veiledning av Daniel Peter Biro og Juliana Hodkinson. Hun er også aktiv som initiativtaker og organisasjonsmenneske, blant annet som en av grunnleggerne av Kitchen Orchestra.

Classical:NEXT – bransjetreff for klassisk musikk og kunstmusikk
Bransjetreffet Classical:NEXT har siden 2012 henvendt seg til profesjonelle aktører som jobber med klassisk musikk og kunstmusikk. Bransjetreffet er det største av sitt slag i Europa.

Siden 2019 har Norsk Komponistforening dekket deltakeravgift og gitt reisetilskudd til et begrenset antall delegater etter søknad.