Anders Vinjar, NKF-delegat på Classical:NEXT 2024

12. april 2024

20220209 134042

Foto: Privat

Foto: Privat

Komponistforeningen ønsker å bidra til at norske komponister får utvidet sitt internasjonale nettverk, og har etter søknad plukket ut fire delegater til årets bransjetreff Classical:NEXT i Berlin.

Anders Vinjar - komponist

Classical:NEXT er en super møteplass der komponister får kontakt med andre skapere og formidlere, og blir kjent med hverandres arbeid. Et viktig mål blir å presentere "HEYR" - work in progress - 3D-feltopptak, Ambisonics, soundscapes fra potente steder: Kabul, Auschwitz, George Floyd Square, Kyiv, Jerusalem, Utøya, og andre. Anders Vinjar

Anders Vinjar studerte etnomusikk ved UiO og er programmerer-komponist, hvor hvert nytt verk er resultatet av spesielt utviklede IT-løsninger. Han arbeider i ytterpunktene mellom feltopptak og soundscapes på den ene siden, og abstrakt algoritmisk komposisjon på den andre. Som følge av det, har han en variert produksjon av elektroakustisk musikk, verk for instrumenter, dans, teater, interaktiv web musikk, video og installasjoner.

Classical:NEXT – bransjetreff for klassisk musikk og kunstmusikk
Bransjetreffet Classical:NEXT har siden 2012 henvendt seg til profesjonelle aktører som jobber med klassisk musikk og kunstmusikk. Bransjetreffet er det største av sitt slag i Europa.

Siden 2019 har Norsk Komponistforening dekket deltakeravgift og gitt reisetilskudd til et begrenset antall delegater etter søknad.