Norsk
Komponistforening

David 06112022 EVE 66

Foto: Even Varpstuen Evensen

David Hveem

David Sætre Hveem arbeider som komponist, arrangør, dirigent og utøver, og fullførte våren 2022 en mastergrad i jazzkomposisjon for større ensembler ved Norges musikkhøgskole. Hovedprosjektet her var en konsert og plateinnspilling med en 17-personers sinfonietta, samt et større verk for fullt orkester og storband.

De siste årene har han blant annet skrevet flere bestillingsverk for ulike korps til deltagelse i NM og gjort flere fulle produksjoner med egen musikk for storband og ulike jazzensembler, senest en plateinnspilling med Det Nye Norske Storband med tittelen Det rekomponerte Nye. Han har også skrevet bestillingsverk for mindre ensembler som Elvebyen Messingkvartett og slagverksduoen PERCelleh.

Som arrangør blir han regelmessig brukt av flere av landets ledende janitsjarkorps, storband og brassband, og har skrevet arrangementer for profesjonelle ensembler som KORK, Arktisk Filharmoni og DNBE.

Som dirigent arbeider han primært med større ensembler, gjerne i fremføringer av egne komposisjoner eller arrangementer; eksempelvis med Det Nye Norske Storband, Orkester Innlandet, Hæljeswingen Storband, Kolbu Janitsjar og NMHs storband de siste årene.