Erlend Skomsvoll 2 foto Helge Norbakken

Foto: Helge Norbakken

Erlend Skomsvoll

Erlend Skomsvoll (f. 1969) er komponist, men også pianist, arrangør, orkesterleder, tekstforfatter og pedagog. Han har som pianist og arrangør jobbet mye med jazz, som Come Shine og Trondheim JazzOrkester. Var med å grunnlegge Trondheim Jazzorkester, og var kunstnerisk leder, skrev musikken og ledet orkesteret som førte til «Mirakelkonserten» (Mosnes/ Dagbladet) i 2000.

Arrangeringen hans kan ofte sees på en komponist som arrangerer, og at det ofte nærmerer seg retolkinger/rekomposisjoner, bl.a. i samarbeidet med Chick Corea. Har komponert en rekke verker for en rekke ulike akustiske ensembler, helt fra rene solostykker til store orkesterverk.

Sjangermessig har han skrevet innen det som kan kalles jazz, men også i klassisk/samtidsmusikk, eller kanskje heller det som kan beskrives som en sjangerfri tilnærming til det å skape. Bruker de sjangrene, uttrykkene og teknikkene som er nødvendig, heller enn å bekjenne seg til en musikalsk tro.

Har vunnet Spellemannsprisen i jazz med Come Shine og i klassisk med Holberg-variations, Adresseavisa kulturpris i 2010, Ellaprisen i 2013 og Buddyprisen i 2014.