2 DEC3 D44 3719 411 F 96 B5 B8 EF0 F150 D72

Foto: Euishin Kim

Synne Skouen

Synne Skouen utdannet seg som komponist ved musikkhøgskolene i Wien og Oslo, og har også arbeidet som musikkskribent og redaktør. På nittitallet var hun musikksjef i NRK P2, og ble også kultursjef der, før hun gikk tilbake til komponeringen.

Som komponist er hun kanskje best kjent for musikken til balletten ”Volven” av Kjersti Alveberg, sist framført i forbindelse med årtusenskiftet, i Operaen, samt for kammeroperaen "Ballerina" samme sted. "Ballerina" ble nominert til Nordisk Råds Musikkpris i 2018.

Andre nominasjoner og priser: Prix Italia for "Måkespisere" i Radioteatret i 1983, sammen med Cecilie Løveid og Nicole Macé. Nominert til Spellemannprisen i klassen Komponist for CD-en "Call-Notes" i 2011. Hun mottok Kunstnerforeningens Stenberg-pris i 2017 og Musikkforleggernes Ærespris i 2020.

Synne Skouen har ellers vært festivalkomponist ved Festspillene i Harstad, Oslo Kammermusikkfestival og Griegfestivalen.

De senere år har hun komponert musikk for Det Norske Kammerorkester, Telemarkskonsertar, ensemblet AKKU og blant annet vært framført ved Griegfestivalen, Festspillene i Bergen, Ultima, Stemmerettsjubiléet i Kilden i Kristiansand Oslo Kammermusikkfestival og Hardanger Musikkfest.