Norsk
Komponistforening

Therese Ulvo Renate Madsen

Foto: Renate Madsen

Therese Birkelund Ulvo

Therese Birkelund Ulvo har studert komposisjon ved Noregs musikkhøgskule og Guildhall School of Music and Drama i London

Ho arbeidar med menneske, istaden for eit instrument, i tett prosess med utøvarane ho skriv for. Musikken er inspirert av andre kunstfelt, som film, tekst og lydkunst. Ho har eit nært forhold til norsk tradisjonsmusikk, der man kan finne både det mikrotonale, det rapsodiske og opne former. Musikken hennar blir mykje framført, i inn- og utland. I tillegg til sitt virke som komponist er ho mellom anna aktiv som plateprodusent i fleire genre; folkemusikk, samtidsmusikk, elektronisk musikk og jazz. Therese var Rikskonsertene sin intro-komponist 2011-2013. Ulvo mottok i 2015 De Unges Lindemanpris. Hennes klarinettkonsert for Bergen Filharmoniske Orkester og solist Christian Stene fekk i Rostrum 2016 utmerkelsen “Recommended piece”.

Frå 2014 har Ulvo vore kunstnerisk leiar for festivalen Hardanger Musikkfest saman med Tora Augestad til og ned 2020. Frå 2021 er Therese Birkelund Ulvo og Gunilla Süssmann kunstneriske leiarar.