Sverre1 overoslo Per Ole Hagen

Foto: Per Ole Hagen

Sverre Indris Joner

Komponist, arrangør, orkesterleder, pianist, slagverker (og til tider forfatter, illustratør, skuespiller m.m).

Har stiftet og leder en rekke orkestre & band, de fleste med tilknyning til latinamerikansk musikk som Hovedøen Social Club, Electrocutango, La Descarga, Tango for 3, La Gozadera m.fl. og har komponert eller arrangert hele repertoaret for disse prosjektene.

Har mottatt Kardemommestipendet 2001. For Electrocutango/stykket ”Tanghost” vant han TONOS ”Edvard-pris” 2005 og har mottatt utmerkelsen ”Academico Correspondiente” og opptatt i det argentinske nasjonale tango-akademi under ledelse av tangopoet Horacio Ferrer 2011. Trippelnominert for verk fra utgivelsen ”Con cierto toque de tango” m KORK til Musikkforleggerprisen 2017. Mottager av senior-stipend som kunstner (populærkomponist) fra 2020.

Har arrangert/komponert en rekke konsert-repertoar for symfoniorkestre i inn- og utland. Programmene med symfonisk tango og ”Classics a la Cuba” er blant de mest (aner)kjente der hans banebrytende arrangementer av klassiske stykker i salsautgave for symfoniorkester med KORK bl.a. ble #1 på worldmusic-salgslisten i Mexico. Nylig framført med operaorkesteret i Havanna.

Dirigerte KORK på CD-innspilling med egen musikk som ble utgitt på Lawo plateselskap i 2017.

Har som leder av gruppen Tango for 3 og med andre prosjekter vært solist og jobbet med en rekke symfoniorkestre, bl.a. BBC Symphony Orchestra og Munchner Rundfunk Orchester.