Komponistmøte med Tine Surel Lange & Lasse Passage

 Nøsted

2. februar 2023

Komponistmøte 1

Foto: Tine Surel Lange (t.v.) og Kim Jakobsen (t.h.)

Foto: Tine Surel Lange (t.v.) og Kim Jakobsen (t.h.)

Årets første komponistmøte blir tirsdag 14. februar kl. 14-15 på zoom. Det er gratis og åpent for alle. Lenke til zoom blir sendt ved påmelding.

Komponistene har fått i oppgave å velge to verk hver fra egen verkliste:
 Ett verk de er fornøyde med, og ett verk de er mindre fornøyd med. Videre vil samtalen kretse rundt begrunnelser og refleksjoner omkring hverandres musikk: Hvilke egenskaper ved verkene ligger til grunn for vurderingene? Og skiller vurderinger av egne verk seg fra hvordan en kollega vurderer dem? 

Samtalen vil foregå på norsk, og er gratis og åpent for alle. Du kan melde deg på og få tilgang til zoom-møtet via påmeldingsskjemaet under.

Om komponistene:

Tine Surel LangeArktiske landskaper, lyder fra omgivelsene, mytologier og ritualer er noen av de tingene som inspirerer den norske komponisten og interdisiplinære kunstneren Tine Surel Lange (f. 1989, Vesterålen, base i Lofoten).

I arbeidene - som alle har utgangspunkt i organisk materiale - står lytting i sentrum, med et sterkt fokus på sted, rom og konnotasjoner, og hvordan dette kan påvirke hvordan vi lytter eller opplever et verk.

I de seneste årene har hun fokusert på lydkoreografi, 3D-lyd, lydlige objekter, lyd til sceniske produksjoner, og på å skape konseptuelle verk for lyd og bilde - ofte fascinert av magisk realisme og menneskeartens (kommende) undergang.Lasse Passage NøstedLasse Passage Nøsted (f. 1984) begynte å studere komposisjon ved Griegakademiet i Bergen og gikk videre til å fullføre en BA i Sonologi fra Kongelige Konservatoriet i Den Haag (NL).

Hans kompositoriske virke er farget av hans bakgrunn med elektroakustikken (EA), den rytmiske musikken - og symbiosen mellom disse. Arbeidene tar form i flere forskjellige medier; lydinstallasjoner, rene høyttalerarbeider og alternativ popmusikk. Hans allsidige uttrykk og tilnærming har de siste årene resultert i flere samarbeider innen det eksperimentelle scenekunstfeltet.

Bestillingsverk de siste årene inkluderer arbeider for perkusjonsensemblet SISU, Tøyen Fil og Klafferi, Alpaca Ensemble, samt solistverk for eminente utøverne som Kristine Tjøgersen og Ole Martin Huser-Olsen. Hans elektroakustiske verk “Hei!” ble fremført under New York Electroacoustic Music Festival i 2017.