Norsk
Komponistforening

Nettside Event NKF

Komponistmøte 27. mai

14. mai 2021

Torsdag 27. mai kl 14:30 inviterer vi til komponistmøte med Birgit Djupedal og Marianne Reidarsdatter Eriksen. Sammen vil de fremheve fellestrekk i musikken deres, samt fortelle om deres samarbeidsprosjekt, “Messe for nye dager”, som de skal arbeide med i høst.
Komponistmøte270521

Birgit Djupedal (til venstre på bildet) arbeider som komponist, kordirigent, utøver og festivalsjef. Hun skriver hovedsaklig akustisk musikk i mange forskjellige uttrykk; Det kan være alt fra tradisjonelle korstykker til eksperimentelle stykker notert med symaskinsøm. Birgit sin bakgrunn er fra musikkvitenskap og kirkemusikk på NTNU, samt komposisjon fra Iceland University of the Arts. Musikken hennes har vært fremført ved flere store festivaler i Norge og på Island som Festspillene i Bergen, Nordic Music Days, Dark Music Days og Skálholt Summer Concerts. Birgit har også vervet som likestillingsombud i Norsk komponistforening.

Marianne Reidarsdatter Eriksen
har skrevet musikk for ulike besetninger. Særlig har hennes komposisjoner for vokalensemble fått oppmerksomhet. Hun er fremført i Europa og USA, bl.a på festivaler som Oslo internasjonale kirkemusikkfestival, Nordisk kirkemusikksymposium, Bergen kirkeautunnale, og internasjonale korkonkurranser. Hun er innspilt på flere album. Et av albumene, Himmelrand,- ble nominert til Grammy i kategorien «best choral performance» i 2017. I 2013 ble hun èn av 10 vinnere i Ortus international New music competition, New York for verket «gryande morgon».

Komponistmøtet er gratis og åpent for alle, men krever påmelding via skjemaet under.