Skrivekurs - Lær å bidra på Wikipedia!

29. oktober 2021

Skrivekurs komponistens verktøykasse
For tre år siden holdt vi et skrivekurs for våre kvinnelige medlemmer, nå arrangerer Komponistforeningens likestillingsombud Birgit Djupedal et tilsvarende skrivekurs med Wikimedia Norge som er åpent for alle.

Millioner av mennesker verden over bruker Wikipedia hver dag, og dermed er oppslagsverket blant verdens mest besøkte nettsteder. Wikipedia skrives og vedlikeholdes av frivillige bidragsytere verden over. Alle kan bidra — og i dette ligger muligheter for oss som jobber og er engasjert innen kunstfeltet til å synliggjøre virksomhet og bidra med vår kunnskap. På dette webinaret vil du lære hvordan du kan skrive artikler på Wikipedia.

Webinaret er 24. november kl. 13-15

Du lærer om:

  • Hvordan man skriver en Wikipedia-artikkel
  • Wikipedias krav til kilder
  • De tekniske løsningene på Wikipedia
  • Oppbyggingen av Wikipedia
  • Lisensiering og opplastning av bilder


Kurset er en oppfølging av et skrivekurs for våre kvinnelige medlemmer i 2018, og som blant annet resulterte i en ny liste, Women in red, for norske kvinnelige komponister. Listen gir en oversikt over personer som mangler omtale på Wikipedia, og som det dermed er ønskelig å følge opp. NB: Man kan ikke skrive om seg selv. Se liste over de norske komponistene det finnes artikler om, link ligger i relaterte artikler. Det er 189 til sammen, og bare 15 av de er om kvinner. I oversikten over relaterte artikler finner du også Kvinner i rødt-listen (de det ikke finnes artikler om).

Før kurset:
Det er fint om deltakerne oppretter en bruker før kurset. Det gjør man på denne siden.

Lenke til Zoom vil bli sendt før kurset til de påmeldte deltakerne direkte fra Wikimedia Norge som holder kurset.