Norsk
Komponistforening

Komponistens verktøykasse ny nettside

Komponistens verktøykasse 16. juni

10. juni 2021

I denne verktøykassen vil komponistene Therese Birkelund Ulvo og Eric Skytterholm Egan gi en demonstrasjon av Adobe InDesign og Illustrator til notasjon.

Det vil bli gitt en introduksjon om hva de anvender det til – og hvilke fordeler det gir i forhold til andre notasjonsprogrammer.

Webinaret vil strekke seg over ca. 2 timer, inkludert en spørsmålsrunde på slutten.

Spørsmål eller konkrete problemstillinger kan sendes inn på forhånd til: maral@komponist.no – helst innen søndag 13.juni. Vi skal gjøre så godt vi kan å besvare alle relevante spørsmål som ikke har blitt besvart i webinaret.

Program

  • 5 – 10 min.: Introduksjon av webinarets tema og komponistene, ved moderator Stine Sørlie
  • 40 min.: Presentasjon om Indesign ved Therese Birkelund Ulvo
  • 40 min.: Presentasjon om Illustrator ved Eric Skytterholm Egan
  • 30 min.: Spørsmål og svar

Arrangementet er åpent for alle – du trenger ikke å være medlem i Norsk Komponistforening for å delta, men krever påmelding på skjemaet under.

Om Therese Birkelund Ulvo

Therese Birkelund Ulvo har de siste årene utmerket seg som komponist i de større formatene, og er en av få norske komponister i sin generasjon som jevnlig får fremført egne verk hos de store norske orkestrene. Musikken er ofte inspirert av andre kunstfelt, som film, tekst og lydkunst. Hun har et nært forhold til norsk tradisjonsmusikk, hvor man kan finne både det mikrotonale, det rapsodiske og åpne former. Therese har brukt Adobe Indesign til å skrive partiturene sine siden 2011.

Om Eric Skytterholm Egan

Eric Skytterholm Egan (1983) er født og oppvokst på Hamar og har hatt base i England de siste 20 årene. Han bor for øyeblikket i Tynemouth og underviser i komposisjon på Durham University. Eric skriver hovedsakelig akustisk kammermusikk og blander ofte materiale lånt fra tidligere musikalske epoker med nye ideer og teknikker. Han sketsjer musikken sin for hånd og har brukt Adobe Illustrator til å skrive partiturene sine siden 2014.

Skjema

Navn
Tilhørighet
Komponistens verktøykasse rosa ny nettside