Norsk
Komponistforening

NKFs fagseminar 15.-17. oktober 2021

26. august 2021

Plakat for Komponistforeningens fagseminar "Musikk og idealer" -  om vurdering, seleksjon og relevans i musikken..
Helgen 15.-17. oktober inviterer vi til faglig og sosialt påfyll tre dager til ende på Sundvolden Hotel. Det blir samtaler, paneler, lytting og nerding, toppet med levende, kunstneriske innslag.

Musikk og idealer

Om vurdering, seleksjon og relevans i musikken

Hva streber vi etter i egen kunstnerisk praksis, og hvordan forstår vi og lytter vi til andres? Hvor møtes og skilles ører som hører, referanser og preferanser? Hvilke musikalske mål og målestokker navigerer vi etter, og har pandemien ført oss på nye veier i vårt skapende virke?

Hvordan foregår kvalitetsdiskusjoner i en jury? Vi vil føre en slik samtale for åpen scene, der panelet vil vurdere verk som også seminardeltakerne får anledning til å gjøre seg kjent med på forhånd.

Vi har videre lest aktuelle bøker der komponister reflekterer rundt sin egen kunstneriske praksis – et tema det skrives stadig sjeldnere om i offentligheten, og som det kanskje enda sjeldnere skrives om av komponistene selv. I tillegg blir det parvise komponistsamtaler om konkrete verk – et velkjent format fra Komponistforeningens fagseminarer, planlagt oppdatert med en liten vri i tilknytning til årets seminartema.

Høstens høydepunkt er altså i anmarsj – hjertelig velkommen!

  • Egenandel/seminaravgift: kr. 2 500,-
  • For studenter i komposisjon og musikkvitenskap: kr. 800,- (nytt, redusert tilbud)

Seminaravgiften inkluderer overnatting på Sundvolden hotell og full pensjon. Den inkluderer også muligheten til å benytte NKFs felles busstransport tur-retur Oslo-Sundvolden. Det går rutebusser til Sundvolden fra Gardermoen, og tog til Hønefoss med korresponderende buss til Sundvolden for de som ikke kommer via Oslo.

NB! Begrenset antall plasser! Bindende påmelding.

Seminaret er fullbooket.